Midt- og Vestjyllands Politi fraråder fortsat al unødig udkørsel i flere kommuner

Profilbillede
dato

Sne og glatte veje har onsdag givet udfordringer flere steder i Midt- og Vestjylland. Særligt i Herning, Ikast-Brande, Viborg og Silkeborg kommuner har det været slemt. En del bilister har været strandet på vejene, og enkelte har måttet evakueres derfra.

I Herning, Ikast-Brande, Viborg og Silkeborg kommuner skal man fortsat undgå at køre ud, med mindre det er absolut nødvendigt. Sådan lyder meldingen fra Midt- og Vestjyllands Politi først på natten mellem onsdag og torsdag.

- For Herning og Viborg kommuners vedkommende gælder anbefalingen frem til klokken 05.00 torsdag morgen.
- For Ikast-Brande og Silkeborg kommuners vedkommende gælder anbefalingen indtil videre frem til klokken 09.00 torsdag formiddag.

 

Vejene omkring Silkeborg udfordret

Især på vejene omkring Silkeborg har bilister haft svært ved at komme frem, og mange har været strandet i timevis i deres biler. Midt- og Vestjyllands Politi har derfor onsdag aften med stor hjælp fra Beredskabsstyrelsen og Forsvaret været ude at tjekke til strandede bilister på blandt andet hovedvej A26 og A52 og har assisteret de bilister, der havde brug for hjælp. En overgang så det ud til, at der skulle findes overnatning i nærheden af Fårvang til omkring 100 bilister, og Fårvang Skole blev gjort klar til formålet, men det lykkedes at få vejen ryddet, så de fleste kunne køre derfra.

I løbet af onsdagen har en stor myndighedsfælles indsats også sikret, at fx kommunal hjemmepleje er kommet frem til borgerne, og at udskrevne sygehuspatienter er kommet sikkert hjem.

"Samtidig har vi ved fælles hjælp på tværs af myndighederne sørget for, at der er sikret transport af medicin, mad og linned til hospitalerne torsdag, så hospitalernes drift er sikret", fortæller vicepolitiinspektør Henrik Glintborg fra Midt- og Vestjyllands Politi.

 

Kig ud ad vinduet og kør i god tid

Politiet følger løbende vejrmeldingerne og den trafikale situation tæt. Og selv om myndighederne måske ikke fraråder udkørsel lige der, hvor man bor, så opfordrer Midt- og Vestjyllands Politi til sund fornuft og respekt for vejret.

"Det er jo altid en god idé selv at kigge ud ad vinduet og tage bestik af situationen der, hvor man befinder sig. Derudover bør man holde sig orienteret om vejret på dmi.dk og om trafikken på trafikinfo.dk. Endelig skal man selvfølgelig køre i rigtig god tid, hvis man skal ud, og kan man arbejde hjemmefra, jamen, så gør da det", lyder opfordringen fra vicepolitiinspektør Henrik Glintborg.
Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestjyllands Politi.
Kilde: Midt- og Vestjyllands Politi